Hoi, ik ben Zums! Kind van de jaren ’80, wonend onder de rook van Tilburg en graag buiten in de natuur om inspiratie op te doen. Of eigenlijk ben ik Denise Schaefers – Zumbrink, maar mijn meisjesnaam Zums (Zumbrink) geniet de voorkeur. Om verder maar meteen met de deur in huis te vallen: ik werk als grafisch vormgever en help startende ondernemers met het ontwerpen van hun grafische uitingen.

Dat ik in deze tak van sport terecht gekomen ben is geen verrassing. Met de creatieve genen van mijn ouders was ik als kind al vroeg aan het tekenen geslagen. De eerste hoge cijfers op mijn rapport waren afkomstig van tekenles en mijn eerste publicaties pronkten op het klaslokaalraam van groep 8. Nog voor ik naar de middelbare school vertrok knutselde ik mijn eigen vormgegeven website in elkaar. Voor noppes, maar ik had duidelijk iets gevonden waar mijn hart sneller van ging kloppen. Dat die diepgewortelde passie er al vroeg inzat was maar goed ook. De keuze voor een vervolgopleiding was voor mij daardoor een piece of cake. Ik kreeg mijn eerste vaklessen op een grafische middelbare school en mocht in 2011 mijn diploma ophalen voor het afronden van de vervolgopleiding mediavormgeving.

Daarna kon ik dan eindelijk van mijn hobby mijn beroep maken. Dat moest ook wel, want het tekengerei moet toch ergens van betaald worden. Zodoende deed ik wat ervaring op in loondienst, maakte een uitstapje richting webdevelopment en kwam weer uit waar het ooit begon: zelf tekenen en vormgeven. Dat doe ik nu als zelfstandig grafisch vormgever vanuit mijn thuisbasis in Oisterwijk. Dan kan ik tijdens de pauze de bossen en vennen bezoeken om inspiratie op te doen. Mijn stad wordt immers niet voor niets ‘de parel in ’t groen’ genoemd. Die inspiratie gebruik ik graag om voor jou een mooi en persoonlijk ontwerp te maken dat écht bij je past. Dat is uiteindelijk wat ik als grafisch vormgever het liefste doe. Betaalbaar, zonder poespas en met liefde voor het vak.

Logo   |   Webdesign   |   DTP   |   Illustraties